Vestigen voorkeursrecht DocksNLD fase 2

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland heeft 27 september 2016 besloten om voorlopig gronden, gelegen ten oosten van bedrijventerrein DocksNLD,  aan te wijzen waarop voorkeursrecht wordt gevestigd ten behoeve van bedrijventerrein DoçksNLD fase 2. Klik hier voor de ter inzage gelegde stukken.

Stichting Dorpsraad Azewijn is tegen het besluit tot het vestigen van voorkeursrecht op deze gronden. Derhalve hebben wij een zienswijze en een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Klik op onderstaande links om deze in te zien en onze onderbouwing te lezen.

Ingediende zienswijze.

Ingediend bezwaarschrift.

Via onze website houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent het verdere vervolg.

3 gedachten over “Vestigen voorkeursrecht DocksNLD fase 2

 1. Christien Gerrits Ketelaar

  Waar het LOG niet is doorgegaan gaat gemeente door met ons leefgebied alsnog op te offeren aan …. economie… Landschap verrommeling en het buitengebied verpesten .Gemeente ook daar wonen nog steeds burgers die voor henzelf en het nageslacht dit plan verafschuwen. Christien Gerrits -ketelaar Gendringseweg 12 Azewijn
  Dorpsraad wat gaan jullie doen ?

 2. Ed Feijen en Marga van den Tweel

  Dorpsraad, grote complimenten! Wij voeren al enige tijd actie tegen verkeersoverlast, mede met in het achterhoofd de toekomstige ontwikkelingen van DocksNLD. Dit is eindelijk een vuist op tafel en wij steunen dit van harte. Zonder actie wordt Azewijn aan alle kanten letterlijk en figuurlijk gepasseerd. Willen wij dat?

 3. René

  Zeer zorgelijk, goed dat naast de direct betroffen bewoners ook de dorpsraad een vuist maakt. Er wordt over banen gesproken, maar feitelijk beconcureert Montferland met reeds verworven en bedorven stukken agrarisch gebied uit andere gemeente. Ruim 60% van de werknemers in de Logestiek komt uit Polen, Romenie en Hongarije.
  Ondertussen wordt Azewijn en ook Netterden ingebouwd. Nog maar te zwijgen over de omgevingscalamiteiten risico’s, wat wordt er opgeslagen… nog meer geluidsoverlast windmolens door harde reflecties op de bedrijfsdaken, km-ers verdere draging. Inpassen zegt men dan, met de kont van je huisje in het bedrijven terrein worden ingebouwd en een paar boompjes plaatsen voor een 22mtr hoge hal, is nauwelijks inpassen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.