Categorie archief: Docknld fase 2

Structuurvisie DocksNLD 2 in beeldvormende raad op 21 november 2019

Op 21 november wordt de Structuurvisie DocksNLD in de beeldvormende raad van de gemeente Montferland besproken. Stichting Dorpsraad Azewijn zal dan gebruik van het inspreekrecht. Het begint om 19.15 (inloop tot 19.10) in Gouden Handen ‘s-Heerenberg. Klik hier voor de link naar de agenda op de website van de gemeente.

Wij hopen op een goed gevulde publieke tribune met Azewijners!

 

 

 

Zienswijze Structuurvisie DocksNLD 2

De gemeente Montferland heeft een structuurvisie in procedure gebracht. De gemeente heeft namelijk de intentie om het bedrijventerrein DocsNLD verder uit te breiden. Deze structuurvisie is nodig om de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG) te verlengen. Een WVG dat de gemeente bijna drie jaar geleden op 60 hectare grond, nu nog groen buitengebied, heeft gelegd. 

De dorpsraad van Azewijn heeft een zienswijze ingediend bij de raad van de gemeente Montferland.

De inwoners van Azewijn ontvangen met een begeleidend schrijven, huis-aan-huis een kopie van deze zienswijze.

Klik hier voor de brief en hier voor de zienswijze.

 

Informatieavond ontwikkeling DocksNLD fase 2 op 30 januari 2017

De gemeente organiseert een informatieavond aangaande DocksNLD fase 2. Hieronder de informatie over deze bijeenkomst zoals wij deze van de gemeente ontvingen.

De gemeente Montferland organiseert een informatieavond over de ontwikkelingen van het bedrijventerrein DocksNLD fase 2 ten oosten van het huidige bedrijventerrein in ‘s Heerenberg. Hiervoor zijn uitgenodigd direct aanwonenden, de dorpsraad Azewijn en de Vereniging Leefbaar Netterden. Overige belangstellende zijn ook van harte welkom. Namens de gemeente zijn wethouder Gerritsen, Leopold Hermans (acquisiteur/adviseur) en Jan Willem Boschker (projectleider) aanwezig.

De avond wordt gehouden op 30 januari in ’t Aschwinhuus in Azewijn en begint om 19.30 uur.