Kaart met mogelijke uitbreiding van DocksNl. 39 hectare tussen de Berghseweg, Op Den Dam en de Wethouder Brandtsweg en totaal 68 hectare tussen DocksNl1, de Berghseweg en de Netterdenseweg

Beeldvormende raad 14 januari 2021 WVG uitbreiding DocksNLD

De gemeente Montferland heeft de intentie om bedrijventerrein DocksNLD uit te breiden.

Op donderdag 14 januari hebben wij tijdens het vervolg van de beeldvormende raad opnieuw ingesproken. Zie hier onze inspraakreactie. In deze inspraakreactie hebben wij gepleit voor een uitbreiding van DocksNLD aan Duitse zijde. In het raadsvoorstel wordt deze optie niet genoemd.

Het college van B&W heeft niet de wil om serieus te kijken naar de uitbreiding aan de Duitse kant.

Want, zo gaf de portefuillehouder aan in antwoord op vragen van raadsleden: “Wat in Duitsland ontwikkeld wordt, daar hebben wij geen financieel voordeel bij.”

Vervolgens gaf de portefeuillehouder aan dat:  “invloed op Duitse gronden, ik zou ze niet eens willen, mits de ontsluiting natuurlijk daar hebben wij direct voordeel bij. Bij de ontwikkeling van XXL Logistiek aan de Duitse kant zie ik het voordeel voor Montferland veel minder, ik zou daar niet eens op willen sturen.” Zie beide beeldfragmenten.

De wethouder verzwijgt de beste locatie voor de uitbreiding van DocksNLD omdat hij geld wil verdienen. Azewijn wordt opgeofferd voor pecunia.

Wilt u terugluisteren wat er op 14 januari is besproken? Kijk dan op https://www.youtube.com/watch?v=RJMI6ud-veo

Vanaf 1 uur en 56 minuten begint het onderdeel over DocksNLD.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.