Eén gedachte op “Terugblik jaarvergadering 2016

 1. Huub Baars

  Azewijn 29-11-2016
  Beste dorpsbewoners van Azewijn en betrokkenen,
  Na de informatieve dorpsvergadering op 22-11-2016 is het wel duidelijk geworden dat het voor het voortbestaan van de Mattheus kerk 2 voor 12 is.
  Als kerk is het gebouw al uit de dienst genomen, dit heeft tot gevolg dat de aftakeling versneld zal doorzetten.
  Elk einde is de start van een nieuw begin.
  Momenteel is een tweetal studenten druk bezig een alternatief, met name gericht op bewoning. Over enkele maanden weten we het resultaat van hun onderzoek en haalbaarheid.
  Parallel daaraan wil ik een werkgroep starten voor een alternatief voor de toren eventueel in combinatie met het schip. In mijn beleving is de kerk van Azewijn en zou het de stichters eren als de kerk blijft bestaan in dienst van het dorp en omgeving.
  Met een functie dat zijn oorsprong niet verloochend, met meerwaarde voor het dorp en de regio.
  We zullen het gebouw weer op een andere wijze functioneel moeten maken. Zelf heb ik wel een idee, maar dat is mogelijk te hoog gegrepen. Ik zoek mensen uit verschillende invalshoeken die de emotie en historie met het gebouw plaats laten maken voor onder andere:
  Realiteitszin, creativiteit, toekomstvisie en of met kennis van gebouwen, ruimtelijke ordening, economie, financiering en commercie.
  Mijn visie: Als we het gebouw niet kunnen exploiteren blijft het een bodemloze put en zal het middelpunt en de kern van het dorp verdwijnen en dreigt Azewijn te veranderen in een woonwijk.
  Bent u of kent u iemand die hier mogelijk een bijdrage aan kan leveren, laat het mij dan weten.
  Geef ook aan om welke bijdrage het gaat, ik neem in ieder geval contact op.
  Uit ervaring weet ik dat mensen graag persoonlijk gevraagd willen worden, zie dit dan ook als een persoonlijk verzoek van het dorp aan u.
  Reageren kan met een e mail bericht naar
  Huub Baars
  huub@dehartjens.nl
  van KERK naar CERC.
  Concreet Economisch Regionaal Concept.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.